APK voor personenauto’s in Etten-Leur

Uw personenauto, bestelauto of camper moet weer op voor de APK? Bij Autovakmeester A3 Jacobs in Etten-Leur helpen we u graag verder. Deze periodieke keuring is in Nederland verplicht en moet voor de vervaldatum van uw eerdere APK-keuring worden uitgevoerd.

Wat is een APK keuring?

APK staat voor Algemene Periodieke Keuring. Hoe vaak uw auto gekeurd moet worden, is afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de brandstof die uw auto gebruikt en het bouwjaar. De APK is in het leven geroepen om de veiligheid van u en andere weggebruikers te vergroten. Tijdens de keuring worden onder andere de remmen, de verlichting, de wielophanging en de banden gecontroleerd. Ook beschermt de verplichte APK het milieu, want auto’s die de uitstootnormen overschrijden worden afgekeurd.

Wanneer met uw auto komen voor een APK keuring?

Loopt uw APK bijna af? U kunt een APK voor personenauto’s maximaal twee maanden voor de vervaldatum inplannen. Natuurlijk mag u uw auto ook eerder laten keuren, maar in dat geval wordt de volgende vervaldatum naar voren geschoven. Bij ons kunt u terecht voor een APK voor personenauto’s en campers (maximaal 3.500 kg) in Etten-Leur. Wordt er tijdens de keuring een gebrek ontdekt aan uw auto? Wij stellen u eerst op de hoogte en overleggen met u voor wij overgaan tot reparatie.

APK keuring in Etten-Leur

Bent u woonachtig in Etten-Leur of de omgeving en komt de vervaldatum van uw vorige APK in zicht? Wij helpen u graag met een betrouwbare keuring, zodat u weer veilig en legaal de weg op kunt. Neem vandaag nog vrijblijvend contact met ons op.

De algemene periodieke keuring (apk) is een in Nederland wettelijke verplichte keuring ter bevordering van de verkeersveiligheid. En bescherming voor het milieu.

Keuren tot twee maanden vooraf:

•    U kunt uw voertuig tot twee maanden voor de eerst volgende apk verval datum laten keuren.

•    De oude vervaldatum wordt dan, afhankelijk van de geldende keuringsfrequentie, met 1 of 2 jaar verlengd.

•    Laat u uw voertuig meer dan twee maanden voor de apk vervaldatum keuren dan krijgt uw voertuig  een nieuwe apk vervaldatum

Apk en roetmeting:

•    Wij verzorgen de apk en eventuele roetmeting voor personen auto”s en campers tot een gewicht van 3500 kg.

•    Bij gebreken wordt met de klant eerst overlegd en een prijsopgave gedaan voor eventuele reparatie.