Banden

Wij leveren alle merken banden.
A en B merken  zomer – winter en vier seizoenen banden.
Voor personen auto –  bestel auto – en camper en caravan banden.

Winterbanden:

Veilig op weg in de winter
•    Pas uw bandenkeuze aan de weersomstandigheden aan.
•    Wissel uw banden rond de ingang van de zomer en wintertijd.
•    Zorg voor de juiste bandenspanning.
•    Controleer ook de bandenspanning van uw reserveband.

Zomerbanden:

De benaming zomerbanden is pas van de laatste jaren. Hiermee wordt een duidelijk onderscheid gemaakt met winterbanden.
Zomerbanden bieden onder Nederlandse weersomstandigheden de beste rijeigenschappen omdat ze veel grip hebben, water en warmte prima afvoeren en een lange levensduur hebben.
Wanneer de buitentemperatuur onder +7 “C komt, zijn winterbanden een betere keuze.

Vier seizoenen banden:

De vierseizoenen band is een winter en zomer band in één. het is een perfect alternatief voor mensen die niet op wintersport gaan en zich het hele jaar in een wisselvallig klimaat als dat van Nederland begeven.
De banden hebben uitstekende handelingseigenschappen die gewenst zijn voor het rijden onder zomerse omstandigheden op droog en nat wegdek. Tegelijkertijd biedt de band perfecte grip en een groot lossend vermogen onder winterse omstandigheden. Mocht u de grens over gaan dan is dat geen probleem want op bijna alle vierseizoenen banden staat de bekende ijsberg met sneeuwvlok.

Uitlijnen:

Uitlijnen betekent dat de ophangingdelen voor en achteraan de auto worden afgesteld. Een foute afstelling van de uitlijning kan een vroegtijdige slijtage van de banden veroorzaken.
Het is raadzaam uitlijning te laten controleren als:

•    U een aanrijding heeft gehad.
•    Uw banden tekenen van abnormale of onregelmatige slijtage vertonen.
•    U een onderdeel van de ophanging vervangt.
•    U nieuwe banden koopt en daar zo lang mogelijk mee wilt rijden.
•    U problemen hebt bij het sturen of de handeling van de wagen.

Waarom is uitlijnen zo belangrijk:

Bij de meeste auto’s is de uitlijning zodanig dat slijtage en belasting tot een minimum beperkt worden en de bestuurder en zijn passagier van een optimaal comfort genieten. Een correcte uitlijning van de 4 wielen zorgt ervoor dat de banden minder snel slijten. Ze gaan langer mee, geven betere prestaties en helpen u brandstof besparen.

Balanceren:

Trilt het stuur bij een bepaalde snelheid? Dan adviseren wij uw wielen te laten balanceren. Goed gebalanceerde wielen bevorderen het rijcomfort. Ongemak van ongebalanceerde wielen hangt samen met de mate van  onbalans en snelheid van de auto. Op de velg wordt een gewicht geslagen, waardoor de onbalans wordt opgeheven. Dit gebeurt op een modern computergestuurd apparaat welke het gewicht tot 1 gram nauwkeurig bepaalt.

Wanneer balanceren:

Bij aanschaf nieuwe banden, wanneer ze worden gemonteerd of na een reparatie aan de band. Bij de minste trillingen in het stuur is het aan te raden de balans te laten controleren.

Dit uit zich als volgt:
Het stuur beweegt zich langzaam heen en weer bij lage snelheid bij hoge snelheid trilt het stuur en het dashboard.
Bij goed gebalanceerde wielen is het contact met de weg beter, dit bevordert de veiligheid en het rijcomfort en tevens wordt extra slijtage aan de band voorkomen.