Banden wisselen in Etten-Leur door Autovakmeester A3 Jacobs

Om veilig en zuinig op pad te kunnen is het belangrijk dat u de juiste banden onder uw auto heeft en dat de banden goed gebalanceerd en uitgelijnd zijn. Bij Autovakmeester A3 Jacobs in Etten-Leur kunt u uw autobanden laten wisselen door vakmensen. Wij zorgen er graag voor dat u zonder zorgen op pad kunt.

 

Zomer-, winter- en all-seasonbanden

Rond de ingang van zomer- en wintertijd is het de juiste tijd om over te stappen van zomerbanden naar winterbanden en vice versa. Banden wisselen is belangrijk om de juiste band onder uw auto te hebben, de band die past bij het seizoen. Zomerbanden passen goed bij Nederlandse rijomstandigheden in de zomer. Deze banden hebben veel grip en voeren water en warmte goed af.

 

Als de temperatuur onder 7 graden Celsius komt, is het verstandig de autobanden te laten wisselen. In Nederland is het niet verplicht om winterbanden of all-season banden te hebben, maar in veel wintersportlanden wel. Let hier dus ook goed op als u van plan bent om naar het buitenland te gaan. All-season banden zijn banden waar u het hele jaar op door kan blijven rijden. Deze banden zijn geschikt voor de droge zomer en voor de natte winter, ideaal voor het Nederlandse klimaat dus!

 

Onze uitlijnservice en bandenopslag

Het uitlijnen van banden betekent dat de ophangingsdelen aan voor- en achterkant van de auto worden gecontroleerd en zo nodig worden bijgesteld. Dit is belangrijk om te zorgen dat de slijtage van banden tot een minimum wordt beperkt en het rijcomfort optimaal is. Na het banden wisselen is het verstandig de bandenspanning en uitlijning te laten controleren.

 

Naast onze uitlijnservice bieden we de mogelijkheid tot bandenopslag. Wij kunnen veilig uw banden opslaan, zodat u hier geen zorgen over heeft en geen kostbare ruimte kwijt bent aan extra banden.

 

Neem contact met ons op!

Of het nu gaat om een apk-keuring, autobanden laten wisselen, onderhoudswerkzaamheden of een reparatie, wij helpen u graag verder in Etten-Leur! U kunt ons bellen, mailen of een berichtje op de website achterlaten. Kies voor de service en kwaliteit van Autovakmeester A3 Jacobs!